SWOT analys mall

SWOT analys mall

By HomeOfTemplates

Här kan du ladda ned en gratis mall för att göra en SWOT analys.

Nedlanddningar av mallen
Språk

LADDA NED EN FANTASTIK FAKTURAMALL - GRATIS!

Vad är en SWOT analys?

SWOT står för Strenght, Weknes, Oppertunity och Threts. Översatt till svenska blir det styrka, svaghet, möjlighet och hot.

Det är en uppställning som gör att man snabbt och enkelt kan få en bild av en företagsverksamhet men fungerar till många fler områden än bara företag.

Det kan t.ex. användas i samband med att du ska avgöra om du ska ta ett nytt jobb eller om du ska investera i en aktie på aktiemarknaden.

Du fyller i skapar din SWOT analys genom att fylla i, ofta i punktform, varje del av mallen.

Styrkor och svagheter ska vara internt, t.ex. Styrka = hög kvalite på produkten eller Svaghet = Högt pris.

Möjligheter och hot ska vara externa faktorer, t.ex. möjlighet = expandera utomlands eller hot = många expanderande aktörer från Holland.

Är du i mobilen och vill ha mallen skickad till din mail så kan du få det genom att ange din mailadress nedan. Vi sparar inte dina uppgifter och kommer inte höra av oss framöver. 

Vad kan man använda SWOT analys mallen till?

En SWOT analys går att använda i otroligt många sammanhang. Det vanligaste är, som nämnt tidigare på denna sida, i syfte att utvärdera och dra slutsatser om ett företags verksamhet.

Men det är minst lika effektfullt för att avgöra om du ska ta ett jobb eller inte eller om du ska köpa ett hus eller hyra mm.

Nedan listas några av de användningsområden du kan använda SWOT analys mallen till:

Hur använder jag SWOT analys mallen?

SWOT analys mallen som du laddar ned här på denna sida är gjord i PowerPoint och när du öppnar upp den i powerpoint så är det bara till att klicka på den rutan du vill fylla i och börja skriva.
A friendship founded on business is better than a business founded on friendship.
John D. Rockefeller
Industrialist, entreprenör och filantrop. Grundare av Standard Oil.

Vad kan jag göra när SWOT analysen är färdigställd?

När du har färdigställt din SWOT analys med hjälp av mallen, som du kan ladda ned helt gratis här på Homeoftemplates, kan du förhoppningsvis dra slutsater kring vilka delar i din verksamhet du behöver utveckla eller vad du behöver hålla koll på framöver för att säkra din verksamhet i framtiden.

Om syftet är att ta reda på om du ska ta ett nytt jobb eller inte så har du förhoppningsvis med hjälp av SWOT analysen fått djupare insikter i om du ska ta jobbet eller inte.